Strona/Blog w całości ma charakter reklamowy, a zamieszczone na niej artykuły mają na celu pozycjonowanie stron www. Żaden z wpisów nie pochodzi od użytkowników, a wszystkie zostały opłacone.
Home Zdrowie, Medycyna Sery mozzarella – jakie są ich najpopularniejsze rodzaje

Sery mozzarella – jakie są ich najpopularniejsze rodzaje

by Lena
108 views

Żadna chyba oryginalna pizza nie obejdzie się bez dobrej jakości składników. Tutaj na kompromisy nie ma miejsca, jeśli rzeczywiście jej smak ma być taki jak we Włoszech, to trzeba dopilnować tego, aby się znalazły na niej wyłącznie produkty włoskie oryginalne. Będzie to dotyczyć zarówno sosu pomidorowego i mąki, jak również serów. Oczywiście najważniejsza będzie tu wyjątkowo smakująca mozzarella włoska, robiona wyłącznie z mleka pasących się na włoskich łąkach krów.

Mozzarellę oczywiście wytwarza się w wielu innych krajach, ale każdy kto zna się chociaż trochę na jedzeniu, od razu dostrzeże różnicę w smaku. Ser ten jest bardzo charakterystyczny i trudno go pomylić z innym. Ma postać białych kulek o kilkucentymetrowej średnicy, które są miękkie i sprężyste. Do sprzedaży kulki te pakowane są do woreczków i zalane serwatką, dzięki czemu zachowują odpowiednią świeżość i nie wysychają.

Taką mozzarellę można użyć oczywiście na pizzę, ale też sprawdzi się ona świetnie jako dodatek do sałatek czy kanapek. Jeżeli ktoś będzie chciał spróbować jakiś innych odmian mozzarelli, z których też słyną Włochy, to na pewno mu zasmakuje mozzarella włoska. Dzięki dodatkowi śmietany na etapie produkcji ma ona delikatnie maślany smak i płynne wnętrze. Niezwykle interesująca jest też mozzarella buffala, jeszcze mało znana u nas. Z kolei ją produkuje się z bawolego mleka, dzięki temu że jest ono bardziej tłuste, to ser posiada lekko kwaskowy, charakterystyczny smak.

+Tekst Sponsorowany+

ℹ️ ARTYKUŁ SPONSOROWANY
(Visited 6 times, 1 visits today)

Podobne publikacje

Leave a Comment